Κοτζιαδών 21, Πειραιάς

Ζωγράφου: Η στιγμή της επίθεσης με το μαχαίρι – Βίντεο ντοκουμέντο

Ζωγράφου: Η στιγμή της επίθεσης με το μαχαίρι – Βίντεο ντοκουμέντο

Ζωγράφου

Είναι η στιγμή που ο 54χρονος πρώην τρόφιμος του ψυχιατρείου, από όπου δραπέτευσε τον Δεκέμβριο του 2020, επιτίθεται με μαχαίρι εναντίον τεσσάρων ανθρώπων στου Ζωγράφου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το lawandorder.gr, φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει ένα τραπέζι έξω από φούρνο, στο οποίο κάθονται δύο άνδρες.

Αμέσως ξεκινάει να μαχαιρώνει τον έναν, πλησιάζοντάς τον από πίσω, ενώ ο δεύτερος άνδρας κοιτάζει εμβρόντητος και λίγο αργότερα απομακρύνεται από το σημείο.

Στο πλάνο φαίνονται και άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο φούρνο οι οποίοι επίσης κοιτάζουν το αποτρόπαιο θέαμα σοκαρισμένοι.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πώς έγινε η σοκαριστική επίθεση στου Ζωγράφου

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 09.30 το πρωί. Ο 54χρονος, δραπέτης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί από τον περασμένο Δεκέμβρη, βγαίνει από το σπίτι του οπλισμένος.

Με το μαχαίρι στα χέρια αρχίζει να επιτίθεται διαδοχικά σε 4 άτομα που δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης. Πρώτο του θύμα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου της γειτονιάς.

Επόμενο θύμα ένας 17χρονος που έτρεξε αιμόφυρτος για βοήθεια σε κοντινό φαρμακείο. Ο δράστης βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Ακόμα ένας νεαρός τραυματίζεται από το ίδιο μαχαίρι και μπαίνει στο κομμωτήριο της περιοχής για να γλιτώσει.

Click4more: Ζωγράφου: Καρέ καρέ πως έγινε η επίθεση με μαχαίρι – Συγκλονιστική περιγραφή στο newsit.gr

Πίσω του, μία κοπέλα που επέστρεφε από τη λαϊκή, μαχαιρωμένη εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Τα 4 άτομα έχουν τραυματιστεί και ο δράστης παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. O 54χρονος, που έχει αρχίσει να αυτοτραυματίζεται με το ίδιο μαχαίρι, τηλεφωνεί στην αστυνομία. Τους λέει ότι μαχαίρωσε κόσμο, ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει και τους ζητά να πάνε στο σημείο, κάτι που γίνεται λίγα λεπτά αργότερα.

Ζωντανός και ελαφρά τραυματισμένος οδηγείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 54χρονος είχε διαφύγει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του, στις 12 του περασμένου Δεκέμβρη.

Τα 4 θύματα της επίθεσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο 17χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο Ελπίς και θα μεταφερθεί σε ένα άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μία μικροεπέμβαση.

Ο 54χρονος διέφυγε από το ψυχιατρείο – Γιατί δεν τον έψαξε η αστυνομία;

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι ο 54χρονος είχε διαφύγει από τη δομή στην οποία νοσηλευόταν και θέτει ερωτήματα σχετικά με τη δράση της αστυνομίας, καθώς ο δράστης είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

«Πράγματι, ο ασθενής αυτός έως τις 12 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στο Δαφνί, μέχρι που διέφυγε. Ήταν ακούσια νοσηλεία και το νοσοκομείο, ως όφειλε, έδωσε σήμα στην αστυνομία και εκείνη έπρεπε να αναζητήσει τον ασθενή και να τον επιστρέψει στο νοσοκομείο. Απορώ κι εγώ πραγματικά, αφού ο ασθενής ήταν στο σπίτι του πως η αστυνομία δεν τον έψαξε και δεν το έφερε πίσω στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, υποστήριξε πως οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται κατ’ οίκον από κινητές ομάδες και πως δεν θα πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα, καθώς πολλοί ψυχικά ασθενείς ζουν μεταξύ μας χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με πληροφορίες από: Live News.

To άρθρο Ζωγράφου: Η στιγμή της επίθεσης με το μαχαίρι – Βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *