Μαρίας Χατζηκυριακού 89, Πειραιάς

ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν τους δράστες της ντροπιαστικής επίθεσης στον Πρύτανη

ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν τους δράστες της ντροπιαστικής επίθεσης στον Πρύτανη

ΑΣΟΕΕ Κεραμέως

Τους δράστες του απαράδεκτου προπηλακισμού του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ ψάχνει η κρατική ασφάλεια.

Οι άγνωστοι φορούσαν κουκούλες και γάντια ώστε να μην αναγνωριστούν. Ο πρύτανης θα κληθεί για κατάθεση, ενώ εκτιμάται ότι αρκετά από αυτά τα άτομα είναι εξωπανεπιστημιακοί.

Υπενθυμίζεται πως το “ντου” στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ έγινε το πρωί της Πέμπτης, 29.10.2020.

Μια εικόνα ντροπής από την εισβολή αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη φωτογραφία δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Κι όχι μόνο αυτό: Ειρωνεύονται τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής αδιανόητο: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

ΑΣΟΕΕ

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»…

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν, ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.

Έξαλλοι Χρυσοχοΐδης – Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοσοχοΐδης αντέδρασαν  κάνοντας λόγο για “αποτρόπαια εικόνα” από “φασιστικές ομάδες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

“Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Click4more: Αλητεία – Πέρασαν… ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (video)

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο”.

Ξεσπά κι ο Χρυσοχοΐδης

Σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter προχώρησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρει πως “η Ελλάδα ανατριχιάζει”.

Δείτε τις αναρτήσεις του

 

.

To άρθρο ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν τους δράστες της ντροπιαστικής επίθεσης στον Πρύτανη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *